Intratuin Breda / Inspiratie / Buitenleven / Een opblaasbaar zwembad kopen

Een opblaasbaar zwembad kopen

De zomer komt eraan! Je kunt je maar beter goed voorbereiden voor de hittegolf losbarst. Want dan is er niks lekkerder dan afkoelen in je eigen tuin. En dat kan uitermate goed met een opblaasbaar zwembad! In dit artikel vertellen we waar je rekening mee dient te houden bij de aanschaf, plaatsing en het onderhoud ervan. Want met de juiste voorbereiding en onderhoud kun je jarenlang plezier hebben van je zwembad.

Zwembad in eigen tuin

Onze opblaasbare zwembaden zijn dé perfecte oplossing wanneer je niet het budget hebt voor een ingebouwd exemplaar. Je geniet snel en eenvoudig van heerlijk waterplezier in je eigen tuin. Koel lekker af in de privacy van je eigen omgeving, waar waterpret altijd binnen handbereik is. En wordt het weer wat kouder weer? Dan berg je het zwembad gemakkelijk weer op.

Waarom een opblaasbaar zwembad?

Opblaasbare zwembaden zijn gemakkelijk op te zetten, te onderhouden en op te bergen. Ze zijn voordelig ten opzichte van vaste zwembaden en bieden net zo fijn verkoeling op de hete dagen. We hebben ze in verschillende maten en stijlen, zodat er altijd een zwembad is dat perfect bij jouw wensen en jouw tuin past. Rond of rechthoekig, jij kiest zelf wat je mooi vindt!

1. Waar moet je op letten bij de aanschaf?


Je denkt er dus over na om een opblaasbaar zwembad aan te schaffen! Maar wat is nu de beste keuze? Waar moet je op letten? Natuurlijk kun je altijd in onze winkel in Breda terecht met al je vragen. Maar je kunt alvast de volgende punten in overweging nemen om je goed voor te bereiden zodat je het beste uit je bezoek haalt. Zo kom je met het voor jou perfecte zwembad thuis.

Grootte en vorm

Bedenk hoeveel ruimte je hebt in je tuin en hoeveel mensen er tegelijkertijd in het zwembad moeten passen. Meet de beschikbare ruimte op en houd rekening met ruimte die er moet zijn zodat je om het zwembad heen kunt lopen.

Accessoires

Bedenk welke extra’s je nodig hebt, zoals een pomp, oppervlaktenet en een afdekzeil om je zwembad in optimale conditie te houden.

Veiligheid

Zorg dat je een afdekking of afgrenzing hebt om te voorkomen dat kinderen zonder toezicht in het zwembad terecht kunnen komen.

2. Opzetten van je opblaasbaar zwembad

Het opzetten van een opblaasbaar zwembad is een fluitje van een cent en geeft je in no time verkoeling! Kies een mooi plekje in de tuin, zorg dat het lekker vlak is en leg een beschermend onderzeil neer. Dan is het tijd om het bad op te pompen. Voordat je het weet, is je zwembad klaar om gevuld te worden met heerlijk koel water. Binnen een paar uur kun je op vakantie in eigen tuin!

Kies een vlakke ondergrond

Zorg ervoor dat de plek waar je het zwembad neerzet vrij is van scherpe voorwerpen en vlak genoeg is om het zwembad stabiel te houden.

Leg een onderzeil neer

Dit beschermt de onderkant van het zwembad tegen beschadigingen.

Pomp het zwembad op

Gebruik een elektrische pomp om het zwembad snel en gemakkelijk op te blazen.

Vul het zwembad met water

Gebruik een tuinslang om het zwembad te vullen. Houd het waterniveau in de gaten om overstromingen te voorkomen.

3. Zwembad onderhoud

Het water in je zwembad kun je de hele zomer laten staan. Maar daarvoor zijn er een aantal dingen die je moet doen om de kwaliteit van het water goed te houden. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat jij zo lang mogelijk van je zwembad en het water erin kunt genieten!

  • Chloor- en PH-waarde: Chloor zorgt ervoor dat bacteriën geen kans krijgen om zicht te vermeerderen in het water. De hoeveelheid chloor dat is aan te raden voor een opblaaszwembad is afhankelijk van de grootte en de watercapaciteit. De vuistregel is 1 chloortablet (20 gram) per 3 m³ water. Hierbij is het ook belangrijk om de pH waarde in de gaten te houden. Chloor werkt namelijk alleen goed bij een bepaalde PH-waarde. De beste pH waarde ligt tussen de 7,2 en 7,6.
  • Filtratie met een pomp: Een goede zwembadpomp is onmisbaar bij een zwembad. De pomp houdt het water in beweging zodat algen, schimmels en bacteriën geen kans krijgen zich te ontwikkelen. Daarnaast filtert een zwembadpomp al het vuil uit het zwemwater. Heb je geen pomp? Zorg dan in ieder geval voor een afdekzeil en wekelijkse verversing van het water.
  • Dagelijks schoonmaken: Het is verstandig om iedere dag vuil en bladeren te verwijderen met een oppervlaktenet.
  • Wekelijks schoonmaken: Maak de binnenkant van het zwembad wekelijks schoon met een zachte borstel en een bodemnet.
  • Opslag: Wanneer het zwembad niet in gebruik is, laat het water eruit lopen, maak het grondig schoon en laat het goed drogen voordat je het opbergt.

Kom langs voor het beste advies

Bij Intratuin Breda hebben we een ruime collectie opblaasbare zwembaden en handige accessoires om jouw zomer onvergetelijk te maken. Ons vriendelijke team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het maken van de beste keuze. Kom langs in de winkel en stel al je vragen.

We helpen je graag!