Intratuin Breda / Buitenleven / Kweek & Oogsten

MOESTUIN BEGINNEN?

Je eigen eten verbouwen, het is nog nooit zo hip geweest! Een grote tuin en ambities voor een complete moestuin? Óf begin klein op je balkon, in potten of een kweekkastje. Als alles dan naar wens gaat, dan kun je altijd nog uitbreiden. Bij Intratuin Breda hebben we alles in huis voor het aanleggen van een moestuin of kweekkastje, de benodigdheden en niet geheel onbelangrijk; de kennis! Onze enthousiaste, groen opgeleide collega’s staan voor je klaar om je van A tot Z te informeren en inspireren!

KLEIN MAAR FIJN

Goed om te weten: je hebt niet veel ruimte nodig om groenten en kruiden te verbouwen. Je kan al een fijne moestuin ontwerpen op een vierkante meter of een moestuin in potten aanleggen. Begin klein en houd het overzichtelijk. Als alles naar wens gaat, kun je de moestuin altijd nog uitbreiden.

MOESTUINIEREN

VERBETER DE GROND

Een laag mulch, een extra bodemlaag rondom de planten, verbetert de kwaliteit van de grond in je tuin. Het houdt vocht vast, houdt onkruid tegen, beschermt de wortels van je planten en heeft een isolerende werking. Zo’n laag, circa 5 cm dik, kan uit organisch materiaal bestaan zoals houtsnippers, bladaarde, grasmaaisel, stro (onder aardbeien leggen) en compost. Heb je geen eigen compost, dan kan je ook kant-en-klare natuurcompost gebruiken. Mulch bij voorkeur in het voor- of najaar, als de grond warm en vochtig is.

Bekijk assortiment

HANDIGE TUINHULPJES

Naast onze grote afdeling Kweek & Oogsten vind je de afdeling vól handige tuinhulpen! Ga goed voorbereid aan de slag in de tuin met snoeien, gras maaien, verticuteren of het verwijderen van onkruid. Met het juiste gereedschap en de geschikte middelen is je tuinklus snel geklaard!

Bekijk assortiment

ONZE ANDERE BUITENLEVEN CATEGORIEËN